jueves, 25 de abril de 2013


EXPOSICIONES COLECTIVAS_De Gust_2013





Amb motiu de la tradicional recepció que cada any celebra la Diputació de Lleida al pati de l'IEI (Institut d'Estudis Ilerdencs) per la Diada de Sant Jordi, aquest any ha amenitzat l'acte amb la presentació del llibre "De Gust", una recopilació de receptes tradicionals de les comarques de Lleida i on s'hi han unit la cuina, la tradició i l'art de les noves generacions de les nostres comarques. 13 receptes per a 13 comarques i il·lustrades per 13 artistes lleidatans amb 13 quadres inspirats en les receptes.






En el meu cas, he col·laborat amb la recepta de les orelletes de Juneda, un postre ben típic de les Garrigues. El títol del quadre és “Recepta catalana per la invasió del món”. He volgut aprofitar la iniciativa per a parlar del moment històric que la societat catalana esta vivint. Amb l'ànim d'aportar un toc d'humor i de relaxació, proposo no conformar-nos amb Catalunya sino invair el món sencer, però no amb la força i la imposició sino amb la dolçor dels nostres postres. Per això tradueixo els ingredients de la recepta a l'anglès, afegint-ne el més important que és condimentar el plat amb una bona conversa de xafarderes, i d'aquesta manera convertint un postre local, rural i quasi desconegut pels propis catalans en un element a l'abast de tot el món.


Amb aquest simple gest transformo la realitat del plat, convertint un element propi i amb una identitat perfectament definida, en un element global que veu multiplicar les cares que el defineixen a la vegada que veu com es difon tot allò que fins ara l’havien definit. Trenca uns límits simbòlics per endinsar-se a la multitud de possibilitats de la indefinició.



No hay comentarios:

Publicar un comentario